Lezersaanbieding

Luik, een bijzonder bezoek aan deze stad aan de Maas

zondag 23 september 2018

 

Het centrum van de Wallonische stad Luik ademt nog steeds een rijk verleden uit. Op zondag 23 september organiseert Maria Bonten i.s.m. uw krant een bijzonder bezoek aan Luik waarbij u in gelegenheid bent om maar liefst twee stadpaleizen te bezoeken!

U wordt om 14.00 uur ontvangen in Luik door Maria Bonten in het patriciërshuis van de beroemde Luikse koopman Jean Curtius. Het pand wordt nu Grand museum Curtius genoemd en is met zijn opvallende rode bakstenen schitterend gelegen aan de oevers van de Maas.

Vervolgens start Maria Bonten in het auditorium een inleidende presentatie over “Interieurs in de 17e en 18e eeuw’. Het middagprogramma wordt vervolgd in het even verderop gelegen stadspaleis d’Ansembourg. U bezoekt de muzieksalon met Oudenaardse wandtapijten en de eetkamer met kostbaar goudleerbehang. Ook andere mooie stijlkamers geven u een kijkje over het leven van de Luikse aristocratie ten tijde van de 18e eeuw. Na afloop kunt u in het centrum van Luik op eigen gelegenheid gebruik maken van een terras of een hapje eten.

De kosten zijn € 19,50 p.p. incl. alle entrees en koffie en vlaai.

Meer informatie bij Maria Bonten en www.mariabonten.nl.

Deelname kan alleen d.m.v. reservering vooraf bij Maria Bonten tel: 0495-563354 of via mbonten@outlook.com

 

Lees hier het complete artikel in het Magazine van KBO en PCOB: