Lezersaanbieding

Dames met Klasse in Château St. Gerlach

In samenwerking met de KBO en PCOB organiseert Maria Bonten een bijzondere lezersaanbieding. U maakt nader kennis met 2 unieke Limburgse eyecatchers: de hoogadellijke stiftdames van Thorn en de stiftdames van het adellijk Norbertinessen stift van Houthem St. Gerlach. Het Château is gelegen in het mooie Geuldal en wordt omzoomd door mooie tuinen, wijngaard, kruidentuin, boomgaard en een heerlijke rozentuin!

Programma

  • U wordt vanaf 10.00 uur ontvangen door Maria Bonten in de voormalige pachthoeve met koffie en Limburgse vlaai.
  • Vervolgens start het programma met een inleidend woordje over het uiterst boeiende verleden van Château St. Gerlach. U maakt kennis met de kluizenaar Gerlachus, de adellijke Norbertinessen stiftdames die hier resideerden. Er wordt met een knipoog naar het boeiende verleden verwezen; de hoogadellijke Stiftdames van Thorn.
  • Lunch bestaande uit een luxe hoofdgerecht inclusief een glas wijn of non-alcoholisch drankje
  • Na de lunch presenteert Maria Bonten de aantrekkelijke lezing/beeldpresentatie ”Dames met Klasse” over de stiftdames van Thorn in context met Europa. U maakt kennis met de achtergronden van deze dames en de mooie kastelen waar ze vandaan kwamen. U maakt ook kennis  met de twee laatste vorstin-abdissen die uit aanzienlijke hoogadellijke families afkomstig waren. Zo kwam de voorlaatste abdis van Thorn, uit een zijlinie van het huis van de Palts -Sulzbach – Wittelsbach. Het huis Wittelsbach kent een aantal beroemde personen zoals keizerin Elisabeth (Sissi) en koning Ludwig II van Beieren.
  • Afsluitend maakt u met Maria Bonten een korte wandeling door de kruidentuin en heerlijke rozentuin, waarna u op eigen gelegenheid gebruik kunt maken van een van de vele terrassen van het Landgoed.

Beschikbare data:

  • Zaterdag 26 mei
  • Woensdag 20 juni
  • Maandag 2 juli
  • Woensdag 11 juli

Deelname is alleen mogelijk door te reserveren bij Maria Bonten. De lezersaanbieding van dit dagvullende programma is inclusief:
– Koffie en vlaai
– Lunch
– Bezoek van Château St. Gerlach
– Lezing Dames met Klasse

De lezersaanbieding wordt u aangeboden voor een speciale prijs van: €49,50 p.p.

Er is een maximum aantal bezoekers toegestaan.
Voorafgaand aan het programma is een overnachting met diner mogelijk in Château St. Gerlach.
Neem contact op met Maria Bonten voor meer informatie.

Tel : 0495-563354
Email: mbonten@outlook.com
Aanvang : 10.00 uur
Adres: Joseph Corneli Allee 1, 6301 KK Valkenburg

Lees hier het complete artikel in het Magazine van KBO en PCOB: