Maria Bonten maakt u wegwijs op de mooiste plekjes van Limburg.

0495-563354Bel:

Kasteel Wurfeld

Even buiten het Belgische Maaseik, treft u onverwacht het mooie kasteel Wurfeld aan. Het kasteel is gelegen in een majestueus privé-park van maar liefst 2,5 ha. De klaterende fonteinen zorgen voor een ontspannen sfeer, waar u even heerlijk kunt wegdromen naar de 19 eeuw! Vanuit deze historische locatie heeft Maria Bonten een unieke dagtocht samengesteld.

10.30 uur: Ontvangst door Maria Bonten in kasteel Wurfeld met koffie en vlaai. Vervolgens presenteert Maria u de onderhoudende beeldpresentatie: “Keizerin Sisi in kasteel Wurfeld”. U bladert als het ware door een fotoboek en maakt d.m.v. schitterende beelden kennis met Sissi, die in Beieren een onbezorgde jeugd kende. Haar ontmoeting met Frans Jozef in Oostenrijkse kuurplaats Ischle, maakt haar op 16- jarige leeftijd de bruid van Keizer Frans Jozef. Sisi vertrekt naar Wenen om er keizerin te worden.

Wenen was in de 19e eeuw misschien wel op z’n mooist. Aan de Ringstraat ontstonden majestueuze gebouwen Het was de tijd van de Romantiek en crinoline (hoepelrok). Johann Strauss jr. componeerde “An der schönen blauen Donau” en introduceerde de zwierende wals aan het Weense hof.

12.00-13.30 uur: Lunch. Hierna brengen we een bezoek aan het miniatuur-vorstendom Thorn. Onderweg vertelt Maria Bonten u allerlei mooie wetenswaardigheden over deftige stiftdames en vorstin-abdissen. In Thorn gebruikt u op eigen gelegenheid een terras, maakt u een heerlijke wandeling of bezoekt u een van de vele boetieks.

Voor meer informatie neem contact op met Maria Bonten. Telefoon: 0495-563354 of stuur een email: mbonten@outlook.com