Maria Bonten maakt u wegwijs op de mooiste plekjes van Limburg.

0495-563354Bel:

Pracht en praal

Programma:

Ontvangst:
U wordt ontvangen in Château St. Gerlach door Maria Bonten met een  inleidend woordje over het boeiende verleden van deze historische plaats. U maakt kennis met de adellijke Norbertinessen stiftdames die er woonden, met een knipoog naar het boeiende verleden van de Hoogadellijke Stiftdames van Thorn.

Lunch:
Aansluitend gebruikt u de lunch

Beeldpresentatie:
In de Blauwe Salon van het Château (gele gebouw) presenteert Maria Bonten een schitterende beeldpresentatie over ”Europa en haar juwelen”. U maakt een reis door de tijd en maakt kennis met robijnen, saffieren en beroemde edelstenen die verbonden zijn met allerlei Europese hoven.

U kunt ook kiezen voor de beeldpresentatie over de Lente, het licht en Limburgse tradities.
U maakt kennis met de symboliek van de IJsheiligen, de meiboom, paaseieren, maretak, kruidenwis, asperges steken tpt St.Jan en de hondsdagen. Na de midzomernacht breekt langzaam de tijd van het rijpen van de vruchten aan. Na het oogsten werden de vruchten verkocht op de jaarmarkten en er werd uitbundig gefeest. De kermissen zijn er tot op de dag van vandaag een overblijfsel van. Ondertussen lag het varkentje gepekeld in de pekelkuipen en nam de zon langzaam in kracht af. De St. Maartensfeesten werden gevierd en stak vuren aan om op weg naar de midwinternacht en Kerstmis.

Aansluitend bezoekt u met Maria diverse stijlvolle salons van het Château met uitleg, waaronder de Smyrnasalon, de Karel de Stoute en de schitterende Spiegelsalon (nu het à la carte restaurant).

U maakt ook kennis me de schitterende dagkapel en kunstenares Irene van Vlijmen. Zij maakte in de dagkapel een schitterende mozaïekwand  van maar liefst 520.000 stukjes glas in 260 kleuren en 20 kleuren goud! Na het bezoek aan de dagkapel bezoekt u met Maria het landgoed, de kruiden en rozentuin.

De  liefhebber kan tot slot op eigen gelegenheid de beeldentuin bezoeken of nagenieten op een terras van het schitterend landgoed!

Voor het boeken van deze dagtocht neemt u contact op met Maria Bonten:

E-mail: mbonten@outlook.com
Telefoonnummer: 0495-563354