Maria Bonten maakt u wegwijs op de mooiste plekjes van Limburg.

0495-563354Bel:

Chateau Neercanne

 

Russisch tsaren en tsarina’s gepresenteerd door Maria Bonten in het prachtige Château Neercanne. Château Neercanne  is een schitterend terrassenkasteel dat met haar Unesco beschermde baroktuinen als een flonkerende diamant in het betoverende Jekerdal  gelegen is. Het was niemand minder dan de Russische tsaar Peter de Grote die in de 18e eeuw Château Neercanne kwam bezoeken. Zijn gastheer was de deftige baron Daniël von Dopff, die ook de bouwheer van het nieuwe Château was. Het bezoek van tsaar Peter de Grote was voor Maria Bonten de aanleiding om een unieke Russische middag samen te stellen.

Programma

* Tijden zijn een indicatie

11.00 uur: Ontvangst door Maria bonten in Château Neercanne waarna kennismaking  met baron Van Dopff en Tsaar Peter de Grote. Het was niemand minder dan de Russische tsaar Peter de Grote die in het jaar 1717 de vestingwerken van Maastricht kwam bezoeken. Daarnaast bezocht hij ook Château Neercanne die o.l.v. baron van Dopff, fraai gerestaureerd  was.

11.15 -12.00 uur:   Vervolgens maakt u toepasselijk d.m.v. een mooie beeldpresentatie kennis met  Tsaar Peter de Grote. Ook andere tsaren, tsarina’s en grootvorstin Anna Paulowna, de latere Nederlandse koningin Anna Paulowna komen aan de orde . Anna bracht een schat aan Russische kostbaarheden en juwelen mee.

12.00-13.30 uur: Gebruikt u 2 gangen van de 3-gangen warme lunch.

13.30- 15.00 uur: Wordt het programma vervolgd met de symboliek van de kroningen en zalvingen van de tsaren in de Oespenski-Kathedraal; Ruslands grootste en belangrijkste  kathedraal in Moskou. Tot slot maakt u kennis met de beroemde, kostbare Fabergé-eieren,  het prachtige feest van de Theofanie en de beroemde icoon van Kazan.