0495-563354Bel:

Limburgse wijnen

Wijnarrangement in het Jekerdal
met Maria Bonten i.s.m. Hoeve Nekum

In het prachtige Jekerdal waar u met een buitenlands gevoel in Limburg bent, vindt u Hoeve Nekum. De monumentale hoeve wordt in 14 eeuw al genoemd onder de naam: “Hoeff van Nyedekom” hetgeen “hoeve van beneden in het dal” betekent. De huidige hoeve dateert uit ca 1600 en omvat een aantal grote gebouwen die rondom een binnenhof liggen, de grote monumentale toegangspoort maakt dat de hoeve een kasteelachtig voorkomen heeft. Hoeve Nekum staat afgebeeld op een beroemd 17e eeuws schilderij die in opdracht van de franse Zonnekoning werd gemaakt n.a.v. het beleg te Maastricht.

Programma:

Ontvangst:
U wordt ontvangen door Maria met koffie en vlaai in het proeflokaal.

Presentatie:
Na de kennismaking met de fam. Bollen (eigenaar) verzorgt Maria Bonten een aangename beeldpresentatie met als titel: “Limburg en haar wijnen”. U maakt d.m.v. een aangename, informatieve beeldpresentatie kennis met Limburgse wijngaarden, de Guyot snoeimethode, Rivaner, Riesling, Auxerrois en Pinot Noir druiven; druiven die geschikt zijn voor Limburgse bodem en hoe druif uiteindelijk wijn wordt.

Bezoek Wijngaard:
Aansluitend bezoekt u met dhr. Bollen de demonstratie-wijngaard, waar de teelt van de druiven wordt uitgelegd
en bezoekt u de wijnkelder,waar de vinificatie en de opslag plaatsvindt. Ook de moderne
computergestuurde pneumatische pers zal nadere uitleg krijgen.

Proeverij
De middag wordt afgesloten met een Bourgondische proeverij. U proeft 1 rosé , 2 witte en 1 rode wijn die uiteraard allen afkomstig zijn van Hoeve Nekum! Bij de wijnen wordt roggebrood met kaas en Coburger ham geserveerd.

Voor het boeken van deze dagtocht belt u 0495-563354 of u stuurt een e-mail: mbonten@outlook.com