0495-563354Bel:

Rozen en Geuren

De heerlijke geuren van rozen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Gedurende deze stijlvolle dagtocht maakt u kennis met de ontwikkeling van geuren door de eeuwen heen. Het programma wordt verzorgd in de Groene stad Weert. De stad heeft deze eretitel gekregen vanwege grensperk Kempenbroek met een oppervlakte van ruim 25.000 hectare. Dit is vier keer zo groot dan de Veluwe!

Voorbeeldprogramma:

 • 10:30 – 11:00 uur – Ontvangst 
  Ontvangst door Maria bonten in de toepasselijke serre van Hostellerie Munten met rozen-bloementhee of koffie en Weerter vlaai.
 • 11:00 uur – Beeldpresentatie “Geuren door de eeuwen heen”
  U maakt kennis met historische geuren en de ontwikkeling van de huidige parfum. Ook exotische Perzische tuinen, rozenstad Shiraz en rozenkeizerin Joséphine de Beauharnais passeren de revue. De opkomst van de haute couture, Coco Chanel en de ontwikkeling van synthetische geuren komen aan bod.
 • 12:00 uur – Geurenworkshop
  U krijgt de gelegenheid om geuren te ruiken afkomstig uit de Perzische tuinen van Granada, de geur van echte musk en amber afkomstig uit Marrakesh. De heerlijke geur van de blauwe lotusbloem, bloemengeuren zoals myrthe, ylang ylang en jasmijn. Ook maakt u kennis met tijdloze geuren zoals Coco Chanel en Amaouge; de meest exclusieve geur ter wereld.
 • 12:30 uur – Lunch
  De heerlijke lunch vindt plaats in de serre en bij goed weer in de sfeervolle binnentuin.
 • 14:00 uur – Bezoek aan de schitterende monumentale Martinuskerk
  Na de lunch maakt u met Maria Bonten een verrassende rozenwandeling in de monumentale Martinuskerk of maakt u een bustocht door het schitterende natuurgebied Kempen-Broek.
 • 16:00 uur – Terras in de Groene stad Weert

Voor het boeken van deze dagtocht belt u 0495-563354 of mailt u naar: mbonten@outlook.com