0495-563354Bel:

Château Neercanne

 

Château Neercanne is het enige terrassenkasteel van Nederland, nabij Maastricht. De Unesco beschermde baroktuinen vormen een flonkerende diamant in het betoverende Jekerdal.  Het was niemand minder dan de Russische tsaar Peter de Grote die in de 18e eeuw Château Neercanne bezocht. Een mooie aanleiding om het programma Russische en tsarina’s te presenteren.

Voorbeeldprogramma:

 • 10:30 – 11.00 uur – Ontvangst 
  U wordt door Maria Bonten ontvangen in Château Neercanne en maakt kennis met de Russische tsaar Peter de Grote die in het jaar 1717 de vestingwerken van Maastricht kwam bezoeken. Zijn gastheer was de Maastrichtse gouverneur baron Daniël von Dopff. Op uitnodiging van de baron bracht tsaar Peter de Grote ook een bezoek aan het fraai gerestaureerde Château Neercanne.
 • 11:00 uur – Beeldpresentatie “Russische tsaren en tsarina’s” deel 1
  Kennismaking met Tsaar Peter de Grote en latere tsaren, tsarina’s. Ook grootvorstin Anna Paulowna, de latere Nederlandse koningin Anna Paulowna komt aan de orde . Anna bracht een schat aan Russische kostbaarheden en juwelen mee, waarvan sommige juwelen nog steeds door koningin Maxima gedragen worden.
 • 12:30 uur – 3-gangen lunch
 • 14.00 uur – Beeldpresentatie “Russische tsaren en tsarina’s” deel 2
  Na de lunch wordt het programma vervolgd met de symboliek van de kroningen en zalvingen van de tsaren in de Oespenski-Kathedraal; Ruslands grootste en belangrijkste kathedraal in Moskou. Ook de beroemde, kostbare Fabergé-eieren, het prachtige feest van de Theofanie en de beroemde icoon van Kazan komen aan de orde.
 • 15.00 uur – Afsluitend ruimte voor terras en indien mogelijk een bezoek aan de Unesco beschermde tuinen

Voor het boeken van deze dagtocht belt u 0495-563354 of mailt u naar: mbonten@outlook.com