0495-563354Bel:

Er was eens ….

Kasteel Limbricht is hoog gelegen op een terp. Op deze mooie, maar ook toepasselijke locatie presenteert Maria Bonten het nieuwe verhalenprogramma Er was eens in een land hier niet ver vandaan 

Het programma wordt opgedragen aan alle papa’s, mama’s, oma’s en opa’s. Wie weet…haalt u uw sprookjesboek na deze dag, opnieuw uit een vergeten lade!

Verhalen vertellen is een oeroud gegeven: de natuur, mysterieuze omgevingen en natuurverschijnselen waren overal ter wereld aanleidingen om verhalen te vertellen. Tijdens deze dag maakt u (opnieuw) kennis met de oorsprong en symboliek van sprookjes, mythen en sagen. Ook de sprookjes uit 1001 en nacht, de getallensymboliek, mythische laarzen, de rode appel, heksen, met een knipoog naar de weerwolf en Limburgse bokkenrijders … Het komt allemaal aan de orde!

Na de lunch krijgt u een rondleiding door het terpkasteel en maakt kennis met het Kasteel en haar voormalige bewoners. Bij de inpandige waterput krijgt u uitleg over de symboliek van Vrouw Holle. In de keldergewelven maakt u kennis met de Limburgse Entgen Luyuten die als ‘heks’ veroordeeld werd in kasteel Limbricht. Bij de open haard maakt u kennis met heksen vliegzalf en bij de klok van de ingang met de prachtige Limburgse sage ‘de verzonken stad’!