0495-563354Bel:

Kiekjes uit de oude doos

Fraai gelegen met uitzicht op de Zuid Willemsvaart, ligt restaurant de Sluis in Weert. Gedurende de dagtocht “Kiekjes uit de oude doos” maakt u kennis met ludieke, nostalgische verhalen uit de jaren dertig-veertig van de vorige eeuw. Tijdens deze dag zal de lach zeker niet ontbreken!

Voorbeeldprogramma

  • 10.30 uur – 11.00 uur: Ontvangst door Maria Bonten met 2 kopjes koffie en Limburgse vlaai.
  • 11.00 uur: Beeldpresentatie “Kiekjes uit de oude doos”.
    U maakt kennis met humoristische verhalen van de kleurrijke peeldokter Wiegersma uit de Peel en de nostalgische pastoor Pont, die ook wel de Don Camillo van Limburg werd genoemd. Ook de vele processies met de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch en de Sterre der Zee uit Maastricht komen aan bod. De Sterre der Zee zal in de jaren 50 van de vorige eeuw een trektocht maken door Limburg. Overal waar ze kwam was het feest! De presentatie eindigt met ludieke Limburgse smokkelverhalen. Suiker, boter en tabak gingen de grens over waarvan talloze prachtige verhalen bekend zijn!
  • 12.00 uur: Lunch in restaurant de Sluis
  • 14.00 – 16.00 uur: Bustocht door het schitterende Kempenbroek met uitleg van Maria Bonten
    Na de lunch gaat u met een bustocht naar het prachtige natuurgebied Kempen-Broek en geeft Maria Bonten uitleg over de omgeving. Het schitterende gebied herbergt een oppervlakte van ruim 25.000 hectare. Dit is vier keer zo groot dan de Veluwe!

Voor het boeken van deze dagtocht belt u 0495-563354 of mailt u naar: mbonten@outlook.com

footer kiekjes uit de oude doos