0495-563354Bel:

Kasteel Wurfeld

Even buiten het Belgische Maaseik, treft u onverwacht het mooie kasteel Wurfeld aan. Het kasteel is gelegen in een majestueus privé-park van maar liefst 2,5 hectare. De klaterende fonteinen zorgen voor een ontspannen sfeer, waar u even heerlijk kunt wegdromen naar de 19 eeuw. Vanuit deze historische locatie presenteert Maria Bonten “Keizerin Sisi en de Weense wals”.

Voorbeeldprogramma:

 • 10.30 uur – 11:00 uur: Ontvangst 
  U wordt door Maria Bonten ontvangen in het restaurant van kasteel Wurfeld met koffie en vlaai. Vervolgens maakt u kennis met de historie van het prachtige kasteel.
 • 11.00 uur: Beeldpresentatie: “Keizerin Sisi in kasteel Wurfeld”
  U bladert als het ware door een fotoboek en maakt kennis met Sissi, die in Beieren een onbezorgde jeugd kende. Haar ontmoeting met Frans Jozef in Oostenrijkse kuurplaats Ischle, maakt haar op 16- jarige leeftijd de bruid van Keizer Frans Jozef. Sisi vertrekt naar Wenen om er keizerin te worden.
  Wenen was in de 19e eeuw misschien wel op z’n mooist. Aan de Ringstraat ontstonden majestueuze gebouwen Het was de tijd van de Romantiek en crinoline (hoepelrok). Johann Strauss jr. componeerde “An der schönen blauen Donau” en introduceerde de zwierende wals aan het Weense hof.
 • 12.30 uur: Lunch
 • 14.00 uur: Bezoek aan het witte stadje Thorn
  Onderweg vertelt Maria Bonten u allerlei mooie wetenswaardigheden over deftige stiftdames en vorstin-abdissen. Optioneel bezoekt u de kerk met uitleg over het hoog adellijke stift.
 • 16.00 uur: Afsluitend ruimte voor terras en een wandeling door Thorn
  In Thorn gebruikt u op eigen gelegenheid een terras, maakt u een heerlijke wandeling of bezoekt u een van de vele boetieks.

Voor het boeken van deze dagtocht belt u 0495-563354 of mailt u naar: mbonten@outlook.com

Voor meer informatie neem contact op met Maria Bonten. Telefoon: 0495-563354 of stuur een email: mbonten@outlook.com